Pianoundervisning

Privat pianoundervisning i genrene klassikk, pop og blues. Opplæring i besifring.

Lærer / Utdanning

Jeg har en 2 års høyere utdanning (Hochschule fuer Musik und Theater in Hamburg) i klassisk musikkpedagogikk med piano som hovedinstrument. Så videre studier ved akademiet for pop musikk ( Hamburg School of Music). Jeg har også tatt eksamen ved The Associated Board of the Royal Schools of Music.

Erfaring, Praksis

Jeg har 15 år erfaring i jobben, mest med nybegynnere, men også med voksne og vidergående elever, og du  kan lese deres mening om min undervisning her. Siden 7 år jobber jeg ved kulturskolen i bergen.

Jeg er utøvende kunstner (Skuah), og har og sunget i forskjellige band fra rock, eksperimentell til jazz.

Metode, Filosofi

Min undervisning bygger opp på ideen at eleven skal bli støtet i det han/hun liker å spille best til å få best mulig motivasjon og inspirasjon. Elevene kan også bringe deres favorittlåter til undervisningen slik at jeg kan arrangere disse for dem, tilsvarende deres nivå. I min undervisning er eleven utgangspunktet for metoden, ikke en metode han/hun må tilpasse seg.

Rytmikk

Mine elever opplever rytme med hele kroppen, dette for å få en intuitivt tilgang til rytme:

Vi går grunnpulsen og klapper forskjellige rytmer til denne, av og til bruker vi  stemmen i tillegg.

Aldersgrenser

Jeg underviser barn fra 5 år, og for voksne har jeg ikke aldersgrense. Min eldste elev er 65 år gammel. Unge nybegynnere blir lekende kjent med pianoet og dets klangmuligheter. Vi setter historier, bilder, følelser , dyr og vær til klangen. Notelesning og improvisasjon blir inkludert i undervisningen med en gang.

I undervisningen legges vekt på et skånsomt kroppsholdning for å sikre en sunt spille teknikk. Som alexanderteknikk elev har jeg samlet mye erfaring med det.

 

Forutsetninger

Elevene må har piano eller tilsvarende keyboard med alle tangenter, som burde være vektet, hjemme.

Repertoire

Bach, Bartok, Satie, Debussy, Yann Tierssen, Piazolla, Mike Oldfield, Alicia Keys, Beatles, Coldplay, Fimmusikk….masse mer…

Basis til improvisasjon kan og formidles.

Hvor?

Undervisningstilbudet på Erdal, Askøy og i Bergen sentrum.

Advertisements
Published on 05/24/2010 at 16:24  Comments Off on Pianoundervisning  
%d bloggers like this: